Pridruži se slavilni molitvi

Vsako drugo soboto v mesecu ob 20. uri je slavilna molitev v konkatedrali.

Pridruži se slavilni molitvi

Večer slavilne molitve je sestavljen iz petja  slavilnih pesmi, prošenj, zahval, kateheze in molitve za posameznike. Traja približno 90 minut. To je najboljša priprava na praznovanje Gospodovega dne.

Slavljenju se lahko pridruži vsak, starejši ali mlajši, pa tudi oddaljeni. Nikomur ne bo žal, če bo poskusil doživeti delovanje Svetega Duha med nami.

Slavljenje izvira iz veselja. Papež Frančišek si je zastavil vprašanje, kako se pravzaprav slavi Boga. Ali nekdo, ki je pri maši, Boga le prosi in se mu zahvaljuje, ali pa ga tudi slavi? Slavi se tako, da se gre ven iz sebe. »Če ne slaviš Boga, ne poznaš tiste zastonjskosti. Tudi večnost bo slavljenje Boga in zagotovo ne bo dolgočasna, ampak bo lepa, je zatrdil papež Frančišek.

Nato je še dodal, da nam je pri slavljenju in veselju zgled Jezusova Mati. Spomnil je tudi, da jo Cerkev imenuje »Vzrok našega veselja« (Causa Nostrae Letitiae). In sicer zato, ker nam prinaša največje veselje, ki je Jezus in da bi nam podaril milost slavljenja, slavljenja z zastonjsko slavilno molitvijo, slavilno, ker je On vedno vreden slave