Dan spomina

Drage skavtinje, dragi skavti,

Dan spomina

od jutri pa do 22. 2. 2022 bodo aktivne točke, ki smo jih postavili ob praznovanju letošnjega dneva spomina. Skavti po celem svetu 22. februarja tradicionalno praznujemo rojstni dan našega ustanovitelja Roberta Baden-Powella. Dan spomina je vedno dober dan in dobrih dni ni nikdar preveč.

K sodelovanju vabimo tudi vas!

Po celi Sloveniji smo postavili točke, na katerih se nas bo s svojimi modrostmi spomnil Robert Baden-Powell, vsebovale pa bodo tudi spodbudo za aktivnost ali izziv, ki bo nekomu polepšal dan. 

S svojo družino in prijatelji ste vabljeni, da med 1. in 22. februarjem osvojite štiri točke, ki jih je pripravil naš steg in izpolnite izzive. Kako torej sodelujete?

– na zemljevidu pogledate, katere 4 točke je pripravil naš steg Nova Gorica 1 in si izberete, s katero boste začeli svojo pustolovščino. Zemljevid bo od 1. februarja naprej na voljo na spletni strani: https://izzivajuzivaj.si/dan-spomina/

– podate se na izlet do izbrane točke, kjer najdete QR kodo in jo poskenirate

– na povezavi najprej preberete Bi-pijevo zgodbo in izziv, nato izziv opravite

– vpišete se v obrazec, da vas ‘pofočkamo’, zelo pa bomo veseli, če nam pošljete kakšno sliko, objavite kaj na Facebook ali Instagram in nas označite (#danspomina22 #spomnisename @Skavtinjeinskavti @skavti_slovenija), da vas lahko spremljamo

– spremljate števec izzivov na spletni strani in se počutite krasno, da ste del te zgodbe (:

V primeru, da koda izgine s točke, nas prosim obvestite na 040 215 323 (Jana).Če kode ne najdete, se poslikajte in nam pošljite kakšno sliko za dokaz. Veseli bomo, če nam fotografije s točk in opravljenih izzivov posredujete na nova.gorica1@skavti.si . 

Skavti, ki bodo osvojili vse 4 točke (mlajši veji BB in VV vsaj 3), bodo za sodelovanje prejeli tudi našitek.

Spodbujamo vas, da se od doma odpravite z vrečko za smeti in zaščitnimi rokavicami. Ob poti boste tako lahko pobrali smeti in pustili svet za spoznanje lepši, kot ste ga prejeli. Bodite pripravljeni!

voditelji stega Nova Gorica 1