Teden molitve za duhovne poklice: Pripadaj, išči in se odloči

Teden molitve za duhovne poklice: Pripadaj, išči in se odloči

V Cerkvi na Slovenskem bo od 18. do 25. aprila potekal Teden molitve za duhovne poklice z naslovom Pripadaj, išči in se odloči! Geslo letošnjega tedna molitve za duhovne poklice izziva tako molivce za nove duhovne poklice kot tudi tiste, ki jih Bog kliče v duhovni poklic.

Velika pozornost je usmerjena na skupnost kristjanov, na občestvo. To pomeni, da problematika duhovnih poklicev zadeva tako posameznega kristjana kot družine, duhovnike in škofe. Vsi smo v istem poslanstvu in tudi skrbi za nove duhovne poklice.

V Sloveniji je povprečna starost duhovnikov 65 let. Večina duhovnikov je starih in so že civilno upokojeni. Od njih ne moremo in ne smemo pričakovati, da bodo delali kot mladi, polni moči in navdušenja. Veliko delajo in se trudijo, kolikor zmorejo. Statistično lahko pričakujemo, da se bo v dobrih desetih letih prepolovilo število župnikov. Dokler bomo imeli starejše duhovnike, ki bodo še lahko pomagali mlajšim, bo še dobro. Potem bo vse drugače.

Vsak dan pri družinski večerni molitvi dodajte Očenaš za nove duhovne poklice in če le zmorete, pridite k sveti maši, da skupaj molimo v ta namen.