Skupna oznanila

Nedelja Božje besede nas danes spodbuja k branju in premišljevanju Božje besede, zapisane v Bibliji - Svetem pismu.

Teden molitve za edinost kristjanov se zaključi jutri. Molimo z Jezusom: »Oče, naj bodo vsi eno, kakor sva midva eno, da bo svet veroval, da si me ti poslal.«

Priprava na zakon je možna preko spleta s prijavo na povezavi: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. .

Katehumenat – priprava odraslih na prejem zakramentov krsta, obhajila in birme. Pripravlja se nova skupina, ki se bo začela srečevati 21. februarja 2021. Vsi zainteresirani se že prej oglasite pri domačem župniku.

COVID-19: epidemija se nadaljuje. Duhovniki mašujemo po vaših namenih, verniki pa lahko sledite sveti maši preko TV, radia ali spleta, v omejenem številu tudi v cerkvi. Prosimo vas, da bi še naročali za maše za žive in pokojne, za zdravje, za družine, za nove duhovne poklice, v čast Svetemu Duhu… Držimo se navodil in molimo za zdravje!

Župnijska oznanila

Verouk poteka redno na daljavo. Straši poskrbite, da veroučenci naredijo vse naloge, ki se od njih pričakuje.

Starši veroučencev 8. in 9. razreda bo v ponedeljek ob 20. uri po zoomu.

Srečanje zakonske skupine bo v četrtek ob 20. uri po zoomu.

Obhajilo zunaj svete maše je vsako nedeljo od 11.50 do 12.15. Radi prihajajte k obhajilu. Zelo spodbujam starše, da otroci prihajajo vsaj k svetemu obhajilu. Tudi pri maši je vedno še nekaj prostora v cerkvi.

N 24.1.

3. nedelja med letom: ob 9. in ob 11.h

P 25.1.

19.00

+ Flavio Nardin

T 26.1.

19.00

+ Andrej Zalaščak

S 27.1.

19.00

za zdravje

Č 28.1.

19.00

+ Anica Cernatič

P 29.1.

18.00

19.00

adoracija, priložnost za spoved

v zahvalo Kraljici miru

S 30.1.

 8.00

+ Boštjan

N 31.1.

 9.00

11.00

za žive in ++ župljane

+ Gregor Istinič

 

Kako prav beremo Sveto pismo?


Sveto pismo beremo prav, če ga beremo molitveno, se pravi s pomočjo Svetega Duha, pod katerega vplivom je nastalo. Je Božja beseda in vsebuje odločilna Božja sporočila nam.

Biblija je kot eno dolgo Božje pismo, namenjeno vsakemu izmed nas. Zato moram Svete spise sprejemati z veliko ljubeznijo in spoštovanjem: najprej velja to, da je treba Božje pismo resnično brati, to pomeni, da si ne izbiram posameznosti in ne prezrem celote. Celoto moram potem razlagati z ozirom na njeno srčiko in skrivnost: Jezusa Kristusa, o katerem govori celotna Biblija, tudi Stara zaveza. Svete spise moram torej brati v isti živi veri Cerkve, iz katere so nastali.

 

Moremo s svojim razumom spoznati Boga?

Da, človekov razum more z gotovostjo spoznati Boga.

Svet ne more imeti svojega izvora in cilja v samem sebi. V vsem, kar obstaja, je več, kot vidimo. Urejenost, lepota in razvoj sveta kažejo prek sebe in na Boga. Vsak človek je odprt za resnico, dobroto in lepoto. V sebi sliši glas vesti, ki ga sili k dobremu in ga opominja pred zlom. Kdor razumno zasleduje to sled, najde Boga.
Zadnja oznanila