Na praznik Svete družine so k maši vabljene tudi družine, še posebej družine z majhnimi otroci. Ta dan še  ohranjamo blagoslov družine in otrok, ki je v  našem času zgovornejši.

  God Nedolžnih otrok nas vabi k molitvi za otroke, za varovanje življenja, za  varstvo pred vsemi različnimi oblikami zla.

  Možnost za spoved pred prazniki imamo še danes v ned. 23.dec. od 17.30 pred in po večerni maši ter na sveti večer ob 17.30 do večerne maše. (žpk.J.Bric)

  Iskreno voščilo ob praznovanju in spominjanju rojstva Odrešenika vsem; naj najde tudi pri nas dovolj  prostora vam želi župnik in na svoj način  tudi naši škofje: »...Dopustimo, da božično sporočilo ogreje, gane in ozdravi neštete rane, ki jih nosimo v sebi. Tako se bo po Božjem dotiku začelo rojevati nekaj novega, lepšega in pristnejšega...«

  Na praznik župnijskega zavetnika sv. Štefana in dan samostojnosti,vodi somaševanje ob 10. uri naš g. dekan Alojzij Kržišnik. Pri maši blagoslov vode  in soli  z «japko v šalčki«. Po maši vabljeni k druženju ob toplem napitku, za priprava sladkega pa so povabljene pridne gospodinje.

TRR župnije Solkan SI56 0475 0000 3146 731