Ob obletnici izvolitve pp. Frančiška, pojemo pri maši, po obhajilu, zahvalno pesem.

MOLITEV KRIŽEVEGA POTA ob nedeljah  tudi  na Sveto Goro ob 14.30.

TEDEN DRUŽINE,  pričnemo z godom sv. Jožefa 19.- in sklenemo 25. marca na praznik  Gospodovega oznanjenja. Na nedeljo, 24.3. se ob običaju praznovanja materinskega dne spomnimo vseh mater in očetov pri maši ob 10. uri.

Soboto, 6. aprila smo (ali pa bomo) od 15.00 dalje rezervirali za spokorno bogoslužje in možnost za zakrament sprave na Sveti Gori predvsem za  družine naših bodočih prvoobhajancev in birmancev. Ta dan bo tudi v naši župnijski cerkvi  od 18.00 -19.30 možnost za spoved. Spovedoval bo župnik Vojko Ž. iz Bukovice. Dva dni zaporedoma imamo možnost, če upoštevamo še prvi petek (5.apr.), ko prihaja pater s Svete Gore.

V nedeljo, 24.3. po dopoldanski sv. maši  srečanje staršev  (in po možnosti tudi botrov) naših birmancev. Birmanci so ta dan povabljeni h križevemu potu pred mašo ali popoldne, kot skupina skupaj z drugimi na Sveto Goro.

 

·      Prihodnjo nedeljo obhajamo kot  papeško nedeljo, ob obletnici izvolitve pp. Frančiška.

·      MOLITEV KRIŽEVEGA POTA ob: nedeljah  - 20 minut pred dopoldansko  mašo in petkih -  pol ure pred  večerno mašo.

·      Birmanci, veroučenci in družine na kvatrno soboto, 16. marca ob 14. uri  vabljeni na  križev pot k Sveti Katarini.  Zberemo se pri župnijski cerkvi ob 14.00 in samo v primeru zelo slabega vremena, ostanemo v cerkvi.  Tudi tako pomagamo opremiti »stanovanje svoje duše« v pripravi na birmo in praznovanje velike noči.

·      Teden družine, ki ga bomo obhajali od 19.- 25. marca, naj tudi ob molitvi križevega pota postane  klic vsem družinam. Razmislimo kaj zmoremo in se s starši, botri, skrbniki odločimo, kako ga bomo zaznamovali.

·      Načrtujmo, da bomo še eno soboto, 6. aprila rezervirali za spokorno bogoslužje in možnost za zakrament sprave na Sveti Gori predvsem družine z bodočimi prvoobhajanci in birmanci.

 

MOLITEV KRIŽEVEGA POTA ob nedeljah  - 20 minut pred dopoldansko  mašo in petkih -  pol ure pred  večerno mašo.

Birmanci,  v postnem času nadaljujemo z bližnjo pripravo, v velikem tednu paneposredno pripravo na zakrament sv.birme.

Nekateri sprašujete, kaj je obvezno? To je podobno, kot če se vprašujemo: Je obvezno imeti stanovanje? Ali je obvezna postelja ali je dovolj spalna vreča, je obvezno imeti vodo, WC znotraj ali zunaj, centralno ogrevanje, je obvezno imeti pralni stroj, opremo ... ali želimo živeti brez vsega? Razmislimo kaj zmoremo in se s starši, botri, skrbniki odločimo, kako bomo opremili »stanovanje svoje duše« ob darovih Sv.Duha.  Vsi, ki vas želimo podpirati  in z vami hoditi po poti vseživljenjske kateheze prosimo, da bi vedno spoznavali  in se odločali  zadobro.

Pouk  in verouk postajata spomladi običajno napornejša, zato se potrudimo za boljše sodelovanje. Ne izključujmo molitve in  prostovoljne odpovedi  in toliko bolj odpovedi zlu. Bog nas »ne pušča na cedilu«, ko se trudimo in iščemo pravo smer na poti življenja.