Maša je vsak dan po naročenem namenu in ob uri, kot je oznanjeno.

Maše lahko naročate po telefonu ali e-pošti. Dar za mašo boste lahko dali pozneje.

Veliko molimo in prosimo za zdravje in da bi bili obvarovani bolezni.

Cerkev je cel dan odprta, pridite počastit Jezusa in ga prosite, da zaustavi pandemijo.

Spovedovanje v postnem in velikonočnem času

1. Škofje vabijo vse vernike, da v letošnjem postnem in velikonočnem času, ko je zaradi izrednih razmer onemogočen prejem zakramenta svete spovedi, v srcu obudijo iskreno kesanje ter zmolijo kesanje (Moj Bog, žal mi je …). »Kesanje morajo navdihovati nagibi, ki izhajajo iz vere« (KKC 1492). Papež Frančišek je med jutranjo sveto mašo 20. marca 2020 v kapeli doma sv. Marte v Vatikanu med pridigo spregovoril o odpuščanju grehov, ko vernik ne more prejeti zakramenta svete spovedi: Vem, da greste mnogi izmed vas ob veliki noči k spovedi, da bi se ponovno srečali z Bogom. Vendar pa mi bodo mnogi rekli: »Oče, kje lahko najdem duhovnika, spovednika, ker ne smem iti od doma? In jaz se želim spraviti z Gospodom, želim, da me On objame, da me moj Očka objame … Kaj naj storim, če ne najdem duhovnikov?« Stori to, kar pravi Katekizem. Zelo jasno je: če ne najdeš duhovnika, da bi se spovedal, se pogovori z Bogom, on je tvoj Oče, povej mu resnico: »Gospod, zakuhal sem to, to in to … Oprosti mi.« In prosi ga odpuščanja z vsem srcem, z molitvijo kesanja in mu obljubi: »Kasneje se bom spovedal, vendar zdaj mi odpusti.« In takoj se boš vrnil v Božjo milost. Če v bližini ni duhovnika, lahko sam pristopiš k Božjemu odpuščanju, kakor nas uči Katekizem. Dobro opravljena molitev kesanja – tako bo naša duša postala bela kot sneg. Kadar kesanje prihaja iz ljubezni do Boga, ljubljenega nad vse, se imenuje »popolno kesanje« (kesanje iz ljubezni). Takšno kesanje odpušča male grehe. Če vsebuje trdni sklep čim prej pristopiti k zakramentalni spovedi, doseže tudi odpuščanje smrtnih grehov (KKC 1452).

2. Škofje določajo, da duhovniki zaradi nevarnosti širjenja okužb vernikom ne smejo podeljevati zakramenta sprave.

3. Spoved po telefonu oziroma spletu ni veljavna.

 

Zaradi nalezljivosti bolezni ni nobenih srečanj ne zbiranja pri mašah

Maša je vsak dan po naročenem namenu in ob uri, kot je oznanjeno.
Maše lahko naročate po telefonu ali e-pošti. Veliko molimo in prosimo za zdravje in da bi bili obvarovani bolezni.

Če imate kakšno vprašanje ali se želite pogovoriti, morda samo poklepetati, lahko kadarkoli pokličete župnika po telefonu 041/ 596 147 ali mu napišete: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. . Duhovniki smo vam vedno na razpolago, tudi v sedanji stiski.

 

 

Pozdravljeni župljani!

Ko sem slišal, da moramo cerkev "zapreti", da ne bomo več obhajali svete maše z ljudmi, in to v postnem času, ko se pripravljamo na praznovanje velike noči, me je preletel čuden občutek.

 In tole mi je prišlo na misel:

Za postni čas si običajno naložimo kakšno odpoved in/ali dodatno prizadevanje za dobro. Tokrat pa post zahteva od naših vernikov odpoved v stvareh, ki jih sami zagotovo ne bi dali na seznam: brez svete maše, brez obhajila, brez skupne pobožnosti križevega pota, ... ; nam pa, da jih obhajamo sami. Očitno je letošnji skupni post. Nismo si ga sami izbrali, nam je bil kar naložen in nas lahko spravlja v nelagodje, slabo voljo, jezo, ... Vsaka medalja ima še drugo stran.

Kadar kakšne stvari nimamo, začutimo, koliko nam tista stvar dejansko pomeni in potem običajno po njej še bolj zahrepenimo. Bog daj, da bi se tako zgodilo z letošnjim postom.

Hkrati nam ta post odpira novosti ali pa vsaj poživitev tega, kar bi že med nami lahko bilo:

1. Marsikatera cerkev in tudi naša je odprta za osebno molitev, počastitev Najsvetejšega v tabernaklju. Koliko kristjanov je znalo v cerkev priti le k skupnemu bogoslužju - k maši? Morda pa bo Gospod koga več nagovoril, da bo sedaj in pa tudi v prihodnje za kratko stopil v cerkev takrat, kadar je v njej tišina, mir - oziroma Tišina, Mir, Navzočnost.

2. Bogoslužje na domu. Poleg možnosti spremljanja svete maše preko ekrana, se mi zdi še bolj nagovarjajoče bogoslužje, ki ga ima družina sama doma. Družinska molitev je nekaj lepega, gradi družino, da začutijo da je tudi doma Bog z njimi in oni z njim. In Bog daj, da bi tudi potem ohranili domača bogoslužja.

 3. Družinska kateheza: včasih so otroke versko poučevali in vzgajali predvsem starši. Verouk je bil in je staršem v veliko pomoč. Nekateri starši celo mislijo, da verouk nadomešča njihovo versko vzgojo otrok. Vsi pa vemo, da ni tako.

Zaradi koronavirusa ne bo verouka vsaj dva tedna. Zato imejte starši verouk za svojega otroka. Razložite mu, naj naredi nalogo in se nauči. Vsak teden pojdite eno lekcijo naprej. Preizkusimo kaj zmoremo in pokažimo, koliko nam pomeni verska vzgoja!


Bomo videli, kako bo Gospod s tem postom presejal nas in naše kristjane.

Ta čas bo nam pokazal »ogledalo«, da se bomo še bolj prepoznali, kaj je resnično v naših srcih.

Vsem lep pozdrav in molim za vas. 

Vaš župnik Lojze