Nedelja dobrega Pastirja nas danes vabi k molitvi za nove duhovne poklice. Miloščina bo v pomoč duhovnikom pri plačilu socialnega in pokojninskega zavarovanja. Hvala vsem dobrotnikom!

          Emil Kete, bogoslovec je bil umorjen med vojno. Danes se ga bomo spomnili s križevim potom od gostilne »Pri Olgi« (ob 15h) in mašo na »Ovčjem placu« ob 16h.

          Goriška območna karitas ima srečanje pri konkatedrali v torek ob 1930.

          Sveti Marko goduje v sredo. Naši predniki so se mu priporočali s prošnjo procesijo za blagoslov ob delu na polju, v sadovnjakih in vinogradih. Mi se mu priporočimo pri maši!

  • Srečanje FSR bo v nedeljo, 15. 4. na Kapeli ob 16.00. Vabljeni!
  • Teden molitve za duhovne poklice bo do prihodnje nedelje, 22. aprila.
  • Škofijski gospodarski dan: v sredo, 18. aprila vabljeni predstavniki Župnijskih gospodarskih svetov na srečanje v Škofijski gimnaziji v Vipavi s pričetkom ob 9h.
  • Duhovnik dr. Ivan Štuhec bo predstavil knjigo Slovenija brez Patrie in Zvonov v soboto, 21. aprila ob 18. uri v veliki dvorani Mestne občine Nova Gorica. Prepoznavajmo čas, v katerem živimo in perspektivo za bodočnost.
  • Nedelja dobrega Pastirja 22. aprila vabi k molitvi za nove duhovne poklice. Miloščina te nedelje bo za pomoč duhovnikom pri plačilu socialnega in pokojninskega zavarovanja. Hvala dobrotnikom!
  • Na četrto velikonočno nedeljo - nedeljo Dobrega Pastirja je, kot vsako leto, maša na Ovčjem placu, kjer je mučeniško umrl zaradi vere bogoslovec Emil Kete. Začetek je ob 15h pri gostilni Olga in potem molitev za duhovne poklice proti Ovčjem placu. Maša bo ob 16h, ki jo bo vodil g. Dominik Brus. Lepo vabljeni.

          Priprava na krst se začne v ponedeljek ob 19. uri v Šempasu.

          Vabljeni na predavanje Samopodoba mladih in mediji, ki bo v soboto, 14. aprila ob 19.30 uri v dvorani Cerkve Kristusa Odrešenika. Predavanje organizirajo skavti v okviru projekta Za zdravje mladih. Asist. Tina Podlogar, univ. dipl. psihologinja nam bo pobližje predstavila samopodobo in vpliv medijev nanjo.

          Bralci Božje besede, prihodnjo nedeljo pridite na skupno srečanje v Biljano ob 16.h.

          Romanje - ekskurzija birmanskih kandidatov (in njihovih domačih) h koreninam naše vere v Oglej, od koder so naši predniki sprejeli krščanstvo, bo v soboto, 21. aprila. Čimprej (do prihodnje nedelje) se dogovorite z župnikom (in poravnajte obveznosti)!