Postni čas odpovedi in priprave na velikonočne praznike smo pričeli na pepelnico z obredom pepeljenja v znamenje spokornosti in pripravljenosti na spreobrnjenje.

Postna postava: najvažnejša je duhovna odpoved, povezana z dobrimi deli in molitvijo. Tudi telesno se ob postnih petkih odpovemo mesnim jedem (zdržek). Vabimo vas, da prihranek ob odpovedi hrani namenimo revnim in pomoči potrebnim n.pr. na veliki četrtek.

Križev pot na Sveto Goro bo vsako nedeljo ob 14.30.

Katehumenat: odrasli, ki se želijo krstiti,prejeti prvo sveto obhajilo in birmo, se bo začel danes ob 17. uri v veroučnih prostorih konkatedrale.

Postno predavanje v Domu »Franc Močnik«, Gorica, ul. San Giovanni 9, bo v četrtek ob 20. uri. Spregovorila bosta zakonca Tina in Janez Kramarič na temo »Dovolita si biti ranljiva«.

Priprava na krst se bo začela v petek ob 19. uri v Solkanskem župnišču.

Kvatrna miloščina prihodnje nedelje bo za vzgojo duhovnih poklicev in za potrebe škofije. Hvala!

Katehetski simpozij bo  na Mirenskem Gradu od prihodnje nedelje 25. februarja do 1. marca.

Duhovni vikend za mlade na Sveti Gori v domu duhovnosti Taubo od petka 2. marca od 18. ure do nedelje 4. marca do kosila. Informacije in prijava: 041 631 551.

  • Zakonski pari in vsi, ki letos obhajate okrogle obletnice, ste lepo povabljeni k zahvalni maši na Mirenski Grad, ki bo ob 16. uri. Maševal bo škof Jurij Bizjak. Pred mašo, ob 15. uri, bosta v dvorani za zakonce imela predavanje zakonca Kramarič iz Šempetra.
  • Križev pot na Sveto Goro bo vsako nedeljo ob 14.30.
  • Katehumenat: odrasli, ki se želijo krstiti, prejeti prvo sveto obhajilo in birmo, se bo začel naslednjo nedeljo ob 17. uri v veroučnih prostorih konkatedrale.
  • Vikend priprave na zakon bo od petka 16.2. do nedelje 18.2. v Strunjanu. Namenjen je mlajšim parom, ki se ne živijo skupaj. Prijavite se: 051 614 912.
  • Duhovni vikend za mlade na Sveti Gori v domu duhovnosti Taubo od petka 2. marca od 18. ure do nedelje 4. marca do kosila. Informacije in prijava: 041 631 551.

Pastirsko pismo naših škofov pred postom beremo danes in prihodnjo nedeljo. Naslov: Po evharistiji postajamo božji domačini.

Svetovni dan bolnikov bo na god lurške Matere Božje, prihodnjo nedeljo.

Zakonski pari in vsi, ki letos obhajate okrogle obletnice, ste lepo povabljeni k zahvalni maši na Mirenski Grad, ki bo naslednjo nedeljo ob 16. uri. Maševal bo škof Jurij Bizjak in vsak par posebej blagoslovil. Pred mašo, ob 15. uri, bosta v dvorani za zakonce imela predavanje zakonca Kramarič iz Šempetra.

Informativna dneva na Škofijski gimnaziji v Vipavi bosta v petek, 9. februarja ob 9. in 15. uri ter v soboto, 10. februarja, ob 9. uri. Pridite in poglejte šolo in dijaški dom. Lepo vabljeni osmošolci in devetošolci.

Informativna dneva za študij na Teološki fakulteti Univerze v Ljubljani bosta v petek, 9. februarja ob 10.00 in 15.00 uri, ter v soboto, 10. februarja ob 10.00 v Ljubljani in v Mariboru – v Ljubljani na naslovu Poljanska cesta 4.

Odrasli, ki se želijo krstiti, prejeti prvo sveto obhajilo in birmo, naj se prijavijo pri domačem župniku, ker bomo začeli s pripravo v nedeljo, 18. februarja ob 17. uri v veroučnih prostorih konkatedrale.