Župnijski gospodarski sveti GPO:danes je ob 16h srečanje v prostorih konkatedrale. Vabljeni!

          V »tednu zaporov« do prihodnje nedelje se radi spomnimo in molimo za žrtve kaznivih dejanj in njihove svojce, kakor tudi za storilce, da bi našli spravo, spreobrnjenje in odpuščanje.

 •          »Teden karitas« bo od prihodnje nedelje Kristusa Kralja do prve adventne. V tistem tednu bo romanje na Ponikvo in v Celje, dan odprtih vrat in še druge pobude.

 •          V novembru se radi spomnimo vernih rajnih (duš v vicah) z molitvijo, darovanjem za mašo in z udeležbo pri sveti daritvi! Skrbimo tudi za urejenost grobov (tudi duhovniških); naj bo na naših grobovih tudi križ, znamenje vere v posmrtno življenje.

          Osek: danes je 500 letnica posvetitve župnijske cerkve in blagoslov obnove župnišča.

          Slovenska karitas, skupaj s ŠK Koper, organizira okroglo mizo na temo: »Kaj je dom?« v Petrovem domu v Šempetru v torek, 13. 11. ob 10h. Program bo povezoval Alen Selihovič z radia Ognjišče.

          V novembru se radi spomnimo vernih rajnih (duš v vicah) z molitvijo, darovanjem za mašo in z udeležbo pri sveti daritvi! Skrbimo tudi za urejenost grobov; naj bo na naših grobovih tudi križ, znamenje vere v posmrtno življenje.

          Župnijski gospodarski sveti GPO: prihodnjo nedeljo bo ob 16h srečanje v prostorih konkatedrale.

          Duhovni vikend ob preroku Eliju za mlade med 18 in 35. letom bo na Sveti Gori, dom duhovnosti Tau, od petka (18. ure) do nedelje po kosilu. Prijave: 041 631 551.

          V sklopu Škrabčevega leta 2018 bo v petek, 16. novembra 2018, ob 19.45 v samostanski dvorani na Kostanjevici koncert Komornega zbora Grgar – Nova Gorica ob izdaji njihove prve zgoščenke Ledeni utrinki. Prisrčno vabljeni.

Zahvalna nedelja je danes, ko se Bogu zahvaljujemo za vse sadove zemlje in darove, ki nas spremljajo v življenju. Današnja miloščina je za potrebe škofije. Hvala tudi vsem, ki vzdržujete cerkvene objekte, omogočate redno pastoralno življenje in podpirate duhovnike. Bog vam stokratno povrni!

Popolni odpustek, ki ga namenimo rajnim, lahko pridobimo še v osmini vseh svetih pod običajnimi pogoji: spoved in obhajilo, obisk pokopališča ali cerkve in molitev.

Starši in otroci, nadaljujemo z rednim veroukom. Potrudimo se in prihajajmo z veseljem!

V novembru se radi spomnimo vernih rajnih (duš v vicah) z molitvijo, darovanjem za mašo in z udeležbo pri sveti daritvi! Skrbimo tudi za urejenost grobov (tudi duhovniških); naj bo na naših grobovih tudi križ, znamenje vere v posmrtno življenje.