Na Krištofovo nedeljo, 21. julija, darujmo, v zahvalo (»en stotin«) za srečno prevožene kilometre, za prevozna sredstva misijonarjem (MIVA). Hvala!

Na god sv. Joahima in sv. Ane,zavetnika staršev, godujeta 26. julija. Vabimo vse starše, stare starše, matere v stiskah in matere v pričakovanju k sveti maši, da se priporočijo in izročijo veliki zavetnici sv. Ani.

Za nove duhovne poklice ter za vztrajnost in svetost vseh poklicanih radi molimo – bodisi osebno, kakor tudi skupno v družinah in tudi v župnijah!

Duhovne vaje: veliko je priložnosti za duhovnost (glej  prilogo Družine ali  www.druzina.si/ICD/spletnastran.nsf/koledar/vodnik-po-duhovnih-vajah-2019.

Hvala vam za miloščino na praznik sv. Petra in Pavla, 29. junija, ki je namenjena delovanju papeža – »Petrov novčič«. To je edini denar v letu, ki ga namenimo »Vatikanu«. Hvala za razumevanje in za dar!

Na Sveti Gori je »kronanca« danes, 30. junija. Lepo vabljeni!

Zlata maša g. Adolfa Šavlija je danes (30. 6.) ob 16. uri v Lokovcu. Vabljeni!

Prvi petek in prva sobota nas vabita k prejemu zakramentov in k češčenju Jezusovega in Marijinega srca.

Ciril in Metod, apostola Slovanov in sozavetnika Evrope godujeta v petek, 5. julija. Priporočimo se jima!

Nedelja Slovencev po svetu bo 7. julija. V molitvi se spomnimo naših rojakov po svetu!

Oratorij za otroke bo na Kostanjevici (Nova Gorica – Kapela) ta teden, od 8. do 13. julija.

Današnja miloščina je kot kvatrna namenjena semenišču in potrebam škofije. Hvala!

Goriška območna karitas ima sklepno srečanje pastoralnega leta v Šempasu v torek, 18. junija z mašo bo 17. uri.

Sv. Rešnje telo in kri v četrtek je zapovedan praznik s katerim častimo Jezusovo prisotnost med nami pod podobo kruha in vina v Evharistiji.

Mesec junij je posvečen Jezusovemu Srcu, ki mu priporočamo in posvetimo sebe in naše družine.

V stalnega diakona bo posvečen v soboto, 22. junija ob 17. uri v Cerknem Jurij Vončina.

Hieronimovi shodi (419-2019):v soboto 29. junija v Kozani bo ob 17. uri sv. maša. Sledi predavanje, ki je namenjeno vzgojiteljem, učiteljem in profesorjem.

Na praznik sv. Petra in Pavla, 29. junija, bo miloščina za delovanje papeža – »Petrov novčič«. To je edini denar v letu, ki ga namenimo »Vatikanu«. Hvala za razumevanje!

Na Sveti Gori bo »kronanca« v nedeljo, 30. junija.

          Mesec junij je posvečen Jezusovemu Srcu (vrtnice).

          Duhovniki in pastoralni sodelavci GPO gremo v sredo na romanje z mislijo na obletnico posvečenja in molitvijo za nove duhovniške poklice.

          Prvi petek in sobota vabita k prejemu zakramentov in k češčenju Jezusovega in Marijinega srca.

          Urškino leto: v Grgarju bo prihodnjo nedeljo ob 17. uri osrednja prireditev. Vabljeni!

          Binkošti – praznik Svetega Duha bo prihodnjo nedeljo, ko se bomo priporočili za njegove darove – lahko tudi z devetdnevnico kot pripravo na praznik.

          Brezje: romanje starih, bolnih, invalidov in spremljevalcev bo v soboto, 15. junija. Avtobus organizira Goriška območna karitas. Prijavite se čimprej!

          Vabljeni na 13. Festivala družin, ki bo potekal 14 do 16. junija ob Dvorcu Visoko v Poljanski dolini. Pripravljen je bogat program za otroke in zakonce. Posebno nepozabno doživetje za vso družino je vikend taborjenje. V okviru festivala je tako sobotna kot nedeljska družinska sv. maša. Za prijave in več informacij festival-druzin.si.