Današnja nedelja je papeška – obletnica izvolitve papeža Frančiška. Bogu hvala za tako pogumnega svetega očeta.

Kvatrna miloščina današnje nedelje bo za semenišče in potrebe škofije. Hvala!

Križev pot na Sveto Goro je vsako nedeljo ob 14.30.Sv. Jožefu (19. 3.) priporočimo može in očete, Materi Božji Mariji (25. 3.) pa žene in matere!

Teden družine med 19. in 25. marcem nas spodbuja k molitvi za naše družine. 

Postno predavanje v kapeli župnijske cerkve v Dornberku bo v torek, 19. marca ob 19.00. Dr. Andrej Perko bo predaval o »Postavljanju meja v vsakdanjem življenju«.

Škofijska karitas: občni zbor bo v ŠG Vipava v soboto, 23. marca s pričetkom ob 9h.

Postna postava: v postnem času se ob petkih zdržimo mesnih jedi. Vabimo vas, da prihranek ob odpovedi hrani namenimo revnim in pomoči potrebnim.(n. pr. na postne nedelje za Karitas ali na veliki četrtek, kot bo oznanjeno po župnijah).

Romanje v Lurd od 24. do 28. maja, ki ga organizira Aritours, bo duhovni vodja Dominik Brus. Program je na mizici v konkatedrali.

Križev pot na Sveto Goro bo vsako nedeljo ob 14.30.

Katehumenat odraslih v pripravi na prejem zakramentov krsta, obhajila in birme prične v Šempetru danes ob 14.h.

Priprava na krst otroka se nadaljuje v sredo ob 17.30 v konkatedrali.

Postno predavanje v Domu »Franc Močnik«, Gorica, ul. San Giovanni 9, bo v četrtek ob 20. uri. Spregovorila bo Sanja Rozman na temo »Zasvojenost z delom in zadolževanjem«.     

Prihodnja nedelja je papeška – obletnica izvolitve papeža Frančiška. Bogu hvala za tako pogumnega svetega očeta.

Kvatrna miloščina prihodnje nedelje bo za semenišče in potrebe škofije. Hvala!

Postna postava: v postnem času se ob petkih zdržimo mesnih jedi (zdržek), na pepelnico in na veliki petek pa se tudi prikrajšamo v jedi (post). Vabimo vas, da prihranek ob odpovedi hrani namenimo revnim in pomoči potrebnim.

Romanje v Lurd od 24. do 28. maja, ki ga organizira Aritours, bo duhovni vodja Dominik Brus. Program je na mizici v konkatedrali.

Priprava na krst otroka se bo začela v sredo, 6. marca ob 17.30 v konkatedrali. Možna je priprava tudi pred rojstvom otroka.

Tečaj priprave na zakon se bo začel v petek, 8. marca ob 19. uri v Družinskem centru na Sveti Gori. Prijavite se: 051/ 614-912.

Katehumenat za odrasle, ki se želijo krstiti, prejeti prvo sveto obhajilo in birmose bo začel v nedeljo, 10. marcaob 14. uri v Šempetru v župnišču.          

Postne duhovne vaje (8. srečanj ob sredah) se bodo začele 6. marca in končale 24. aprila ob 19. uri na Mirenskem gradu. Inf. 040/ 494 569.

Škofijsko romanje strežnikov bo v  soboto, 23. 3. na Zaplaz. Na Zaplazu bomo imeli sveto mašo, ki jo bo vodil škof Jurij. Kosilo bo iz popotne torbe. Obiskali bomo tudi kraj smrti Alojzija Grozdeta na Mirni. Za romanje se prijavite do 8. marca.

 Predavanja:

V Domu »Franc Močnik«,Gorica, ul. San Giovanni 9, bo v četrtek, 7.3.  ob 20. uri. Predaval bo Domen Strmšek na temo: Kako prevzeti kontrolo nad svojim življenjem?

Dr. Marko Juhant bo v petek, 8.3. ob 19. uri predaval v kapeli župnijske cerkve v Dornberku na temo: Navajanje na samostojnost in odgovornost.