Otroci, med počitnicami se odpočijte za nadaljnje delo.

Pepelnica nas je uvedla v postni čas tudi z obredom pepeljenja, ki je tudi danes, da bi lepo pričeli pripravo na veliko noč.

Križev pot molimo v postu v cerkvi na Vogrskem ob sredah, v Kromberku pa ob petkih pred mašo.

Obisk in blagoslov družin: v Kromberku sem zaključil. Če še kje nisem bil ali vas ni bilo doma, mi povejte (povabite). Pričenjam na Vogrskem od ponedeljka do sobote: Dombrava, Brje ... Prosim, da mi ne ponujate hrane in pijače, med seboj pa se obvestite. Za blagoslov naj bo na pogrnjeni mizi križ ali podoba med svečama in blagoslovljena voda. Hvala za sprejem!

Kipec fatimske Marije romarice je še v Kromberku. Družina ga vzame domov za dan ali dva, da ob njem molite v družini ali skupno s sosedi. Nato ga prinesete v cerkev, da ga prevzamejo drugi. Ko ne bo več zanimanja, ga odpeljem na Vogrsko. Za vrstni red se vpišite!

  • Pri družinski maši danes v Kromberku še posebej sodelujejo starši in otroci 5. razreda.
  • Otroci, verouk bo reden, saj počitnice pričnejo šele ob koncu tedna. Ne pozabite nalog in pogovorite se doma glede discipline!
  • Katehistinje, pridite na sestanek v sredo ob 20h.
  • Pepelnica na začetku posta vabi k obredu pepeljenja (bo tudi v nedeljo), da bi resno in z odpovedjo pričeli sveti čas priprave na veliko noč.
  • Križev pot v postu molimo v cerkvi na Vogrskem ob sredah, v Kromberku pa ob petkih pred mašo.
  • Z obiskom in blagoslovom družin nadaljujem v torek, sredo, četrtek, petek in soboto: Toma Brejca, Vinka Vodopivca ... Prosim, da mi ne ponujate hrane in pijače, med seboj pa se obvestite. Za blagoslov naj bo na pogrnjeni mizi križ ali podoba med svečama in blagoslovljena voda. Hvala za sprejem!
  • Kipec fatimske Marije romarice je v Kromberku. Družina ga vzame domov za dan ali dva, da ob njem molite v družini ali skupno s sosedi. Nato ga prinesete v cerkev, da ga prevzamejo drugi. Za vrstni red se vpišite!

 

Blagoslov sveč je še danes pred mašo in blagoslov sv. Blaža po njej.

Otroci, verouk bo reden. Pogovorite se doma glede nalog in discipline!

Župnijska karitas ima srečanje na Vogrskem jutri, v Kromberku pa v torek po maši.

Pri družinski maši prihodnjo nedeljo bodo v Kromberku posebej sodelovali starši in otroci 5. razreda.

Daroslav Skok, Toma Brejca 2 (92 let) je umrl 28. januarja. Naj počiva v miru!

Z obiskom in blagoslovom družin nadaljujem v torek, sredo, četrtek, petek in soboto: Iztokova, Vinka Vodopivca ... Prosim, da mi ne ponujate hrane in pijače, med seboj pa se obvestite. Za blagoslov naj bo na pogrnjeni mizi križ ali podoba med svečama in blagoslovljena voda. Hvala za sprejem!

Kipec fatimske Marije romarice je prispel v Kromberk. Družina ga vzame domov za dan ali dva, da ob njem molite v družini ali skupno s sosedi. Nato ga prinesete v cerkev, da ga prevzamejo drugi. Za vrstni red se vpišite!