·         Oratorij je bil pri nas od 2. do 7. julija. Vsak dan je prihajalo 141 otrok, ki so jim animatorji pripravljali zanimiv in pester program ter dejavnosti. Spoznavali so življenje in delo velikega misijonarja Friderika Ireneja Barage. Bog povrni vsem voditeljem in animatorjem za njihovo predanost in trud.

·         ZAHVALA - z doniranjem finančnih ali materialnih sredstev in popusti, ki nam jih nudite, omogočite našemu oratoriju, da lahko nudi našim otrokom bogatejše in bolj zanimive dejavnosti, kvalitetno preživet počitniški teden, predvsem pa s svojim prispevkom polepšate dneve otrokom, ki se oratorija udeležijo. Prisrčna zahvala vsem donatorjem in sponzorjem ter posameznikom dobrega srca, ki ste nam pomagali pri izvedbi oratorija: BRUMAT, BABY CENTER, HIT, LABORPLAST, MITOL, Z&Z, BIOTEH,  podjetje za biotehnologijo, MANUFAKTURA, CELJSKE MESNINE, LEONE, SITOGRAFIKA, KRAJEVNA SKUPNOST ŠEMPAS, RUSA HIŠA, RESTAVRACIJA IN PICERIJA; MEDIGO, VRTNICA, ŠPORTNO DRUŠTVO STARA GORA, SLOVENSKE ŽELEZNICE, OBČINA NOVA GORICA , TRGOVINA LEVČEK, PGD NOVA GORICA,  DRUŽINA TORKAR, PARKETARSTVO ROMAN.

·         Krištofova nedelja bo 22. julija. Po vseh mašah bomo blagoslovili vaša prevozna sredstva. Ob blagoslovu boste z darom podprli akcijo MIVA in s tem pomagali misijonarjem pri nakupu primernih vozil. Tudi letos je pobuda: cent za varno prevožen kilometer. Naj vas sv. Krištof varuje na vseh poteh.

·         Dela na stropu cerkvene ladje lepo napredujejo. Poslikave in štukature dobivajo prvotni sijaj. Vsem, ki opazite naša prizadevanja in pomagate, Bog povrni. Brez vaše darežljivosti bi delo obstalo.

·          

           Nedelja Slovencev po svetu nosi naslov današnja, 13. nedelja med letom, 1. dan meseca julija. Velik del narodnega telesa živi na vseh kontinentih sveta. Ljubezen do domovine, materina beseda, vera v Boga, pomenijo najtrdnejše zagotovilo prihodnosti in obstoja. Danes bodo tudi že nove maše, kot znamenje upanja. Gospod vedno kliče. Molimo, da bi se mladi odzvali in zvesto sprejeli čudovito poslanstvo.

           Oratorij se začne jutri, 2. julija. Vsem otrokom želimo prijetno druženje, animatorjem pa navdiha za prikaz življenja velikega misijonarja med Indijanci Friderika I. Barage.

           Sveta brata Ciril in Metod godujeta v četrtek, 5 julija. Slovanska apostola sta tudi sozavetnika Evrope.
           Prvi petek bo 6. julija – dopoldne obiščemo bolnike na domu, ob 14h bo maša v Domu in po maši obisk v bolnici Stara Gora. Zvečer ob 18.45 litanije Srca Jezusovega pred Najsvetejšim.

           Prva sobota ob 18.45 litanije Matere Božje in izročitev Brezmadežnemu Srcu Marijinemu.

           Župnijski piknik je lepo uspel. Bilo je prijetno in veselo druženje. Zahvala gre prav vsem, ki ste se trudili in darovali čas ter svoje moči. Naj vam Bog, na priprošnjo Kostanjeviške Marije, bogato povrne. Izkupiček 1.420 € je zelo lep prispevek za obnovo cerkve.

          Župnijski piknik je danes na 11. nedeljo med letom. Ob 11. uri bo sveta maša v Prelesju. Vabljeni vsi župljani, posebej družine naših veroukarjev, da preživimo nekaj skupnih trenutkov v veselem in sproščenem razpoloženju.

          Deseto romanje motoristov MzM s p. Nikom v četrtek, 21. junija. Sto trideset motoristov bo obiskalo potresne kraje v Italiji z zaključno mašo v Amatričeju.

          Prihodnjo nedeljo praznik Rojstvo Janeza Krstnika. Rojstvo moža slavimo, ki je s svojo besedo in življenjem obračal pozornost rojakov na prihod pričakovanega Mesija, Odrešenika.

          Dan državnosti obhajamo v ponedeljek, 25. junija. S ponosom izobesimo državne zastave v znamenje ljubezni in spoštovanja do svoje države. Ena je in edina. Molitev za našo državo Slovenijo je več kot na mestu.

          Sv. Peter in Pavel, apostola, godujeta v petek, 29. junija. Večina duhovnikov praznuje obletnice posvečenja. Molimo na god apostolov za nove pogumne oznanjevalce evangelija in zvestobo posvečenih.

          Nedelja Slovencev po svetu nosi naslov 13. nedelja med letom, 1. julija. Velik del narodnega telesa živi na vseh kontinentih sveta. Ljubezen do domovine, materina beseda, vera v Boga, pomenijo najtrdnejše zagotovilo prihodnosti in obstoja.

          Škrabčevo leto:

          V ponedeljek, 18. junija, ob 17. uri v sklopu Škrabčevega leta 2018 vabimo  na prireditev ob državnem prazniku V objemu cvetja, v objemu jezika. Prireditev, ki bo v parku pred cerkvijo na Kapeli, pripravljajo četrtošolci OŠ Fran Erjavec iz Nove Gorice. Toplo vabljeni.

          V torek, 19. junija ob 20. uri bo v cerkvi Gospodovega oznanjenja Mariji na Kostanjevici koncert Komornega zbora Dekor.