Predstavitev birmancev bo danes pri maši ob 10. uri. Vsa župnijska skupnost je povabljena, da z molitvijo spremlja mlade na poti priprave. Posebej pa iščemo molitvene botre birmancev. Kdor je pripravljen vsak dan moliti za enega birmanca(ko), naj se priglasi p. Niku.

          Srečanje ob jaslicah FD GO in NG bo v cerkvi in samostanu danes popoldne, ob 16.30. Pričevanje:  ga. Sara Bevc Jonan,  iraška begunka, ki je postala Slovenka... Ob 18.00 sledi redna nedeljska sv. maša, ki jo bo vodil goriški škof msgr. Carlo Maria Raedelli. Zbrane darove bomo podelili iraškim kristjanom.

          Starše prvoobhajancev vabimo na srečanje in pogovor v ponedeljek, 21. januarja ob 19.45, v spodnjo učilnico.

          Srečanje s starši birmancev bo v sredo, 23. januarja od 17.30 do 18.30 v času veroučne ure njihovih otrok.

          ŽPS bo imel srečanje v četrtek, 24. januarja ob 19.45 v samostanski učilnici. Člani ŽPS in GS lepo vabljeni.

          Nedelja Svetega pisma bo prihodnji teden. Od 28. januarja do praznika Jezusovega darovanja, 2. februarja, bomo pripravili Svetopisemski maraton.

          Danes, na praznik Jezusovega krsta, zaključujemo božični čas. Obudimo milost svojega krsta, zato bomo pri mašah obudili krstne obljube. Z veselim srcem naj služimo Gospodu.

          Božičnica odraslih župnijskih zborov bo v novogoriški konkatedrali danes popoldne ob 15. uri. Ljubitelji lepega petja vabljeni.

          Koncert. MPZ Psalite iz Ljubljane bo v organizaciji Javnega sklada za kulturo nastopil v naši cerkvi v petek, 18. januarja ob 20. uri. Lepo vabljeni. Vstop je prost.

          Predstavitev birmancev bo v prihodnjo nedeljo, 20. januarja pri maši ob 10. uri. Vsa župnijska skupnost je povabljena, da z molitvijo spremlja mlade na poti priprave. Posebej pa iščemo molitvene botre birmancev. Kdor je pripravljen vsak dan moliti za enega birmanca(ko), naj se priglasi p. Niku.

          Srečanje ob jaslicah FD GO in NG bo v cerkvi in samostanu na Kostanjevici, 20. januarja 2019, ob 16.30. Pričevanje:  ga. Sara Bevc Jonan,  iraška begunka, ki je postala Slovenka... Ob 18.00 sledi sv. maša. Zbrane darove bomo podelili iraškim kristjanom.

          Naš župnijski mešani pevski zbor pa bo prihodnjo nedeljo prepeval v Ribnici in predstavil rojaka p. Stanislava Škrabca s kratko akademijo.

 

          Danes je praznik Gospodovega razglašenja ali Trije kralji. To je tudi otroški misijonski praznik. Vabimo otroke, da prinesejo adventne hranilnike, ki so jih dobili z adventnim koledarjem. Zbrana sredstva so za otroke v misijonskih deželah.

          Danes bo Otroška božičnica bo na Kapeli ob 15. uri. Z božičnimi pesmimi bodo nastopili otroški zbori naše dekanije. Vabljeni, da podpremo otroške zbore in prizadevanja zborovodij.

          Verouk začnemo po sporedu v ponedeljek, 7. januarja.

          Za blagoslov domov se lahko priglasite v zakristiji ali dogovorite osebno s patrom.

          Prihodnjo nedeljo je praznik Jezusovega krsta s katerim zaključujemo božični čas. Jaslice bodo do svečnice, 2. februarja, prav tako bomo božične pesmi prepevali do svečnice.

          Božičnica odraslih župnijskih zborov bo prihodnjo nedeljo, 13. januarja ob 16. uri v cerkvi Kristusa Odrešenika. Vabljeni.

          Župnijska statistika za leto 2018: krstov je bilo 27 (lani 18); porok 6 (9); pogrebov 35 (34); obhajil je bilo razdeljenih 33.850 (38 500).