· Danes je naše župnijsko romanje na Sveto Goro. Ob 10. uri se bomo s sveto mašo pri Svetogorski kraljici zahvalili in priporočali. Na Kapeli bosta maši ob 7.30 in 18.00.

· Verouk – v tednu pred nami bodo otroci imeli zadnje veroučne ure. Kdor še ni prinesel spričevala, naj to stori prihodnji teden. Pri zadnji uri vrnete veroučne knjige.

· Praznik Gospodovega vnebohoda praznujemo v četrtek, 30. maja. Svete maše bodo ob 7.00, 10.00 in 19.00. Člane ŽPS-ja vabimo na zaključno srečanje po večerni maši.

· Šmarnično pobožnost zaključujemo v petek, 31. maja z večerno mašo ob 19. uri. Po maši bomo zapeli litanije MB. Lepo vabljeni. Danes, ob prazniku Obiskanja Device Marije začenjamo binkoštno devetdnevnico.

· Zaključek veroučnega leta bo pri maši ob 10. uri. Vse otroke in starše vabimo k sveti maši in druženju po maši. Pri svojih katehetih bodo otroci prejeli spričevala.

· Po maši bo srečelov za kritje župnijskega piknika in nadaljevanje obnove v cerkvi
.

· Za tradicionalno romanje bolnih in starejših na Brezje, ki bo 15. junija 2019, se še lahko prijavite v zakristiji.

· Romanje za družine v Assisi pripravljamo od 5. do 7. julija 2019. Interesenti pokličite p. Nika.

· Kapitularni kongres naše province je spremenil postavo v našem samostanu: na Sveto Goro se vrača br. Ambrož; s Svete Gore pa na Kostanjevico prihajata p. Bogdan Rus in br. Miran. »Gospod je moja moč.«

 

Zahvalno romanje prvoobhajancev. Danes naši prvoobhajanci doživljajo zahvalni romarski dan. Skupaj s starši bodo preživljali dan v Novi Štifti na Dolenjskem. Odhod avtobusa je ob 8.30 z avtobusne postaje v Novi Gorici. Otroci 5. razreda veroučne šole pa se vračajo z duhovnega vikenda v Strunjanu. Naj bo popotnica za bližajoči zaključek veroučnega leta.

Otroci! Pridite k šmarnični pobožnosti vsak dan ob 19. uri. V branju spoznavamo velikega slovenskega misijonarja Afrike Ignacija Knobleharja.

Starše birmancev vabimo na srečanje, ki bo v četrtek, 23. maja ob 19.45 v spodnji učilnici.

Župnijsko romanje na Sveto Goro bo nedeljo, 26. maja. Zberemo se pri 1. postaji križevega pota na Prevalju ob 8. uri. Molitev križevega pota vodijo otroci in starši naših prvoobhajancev in birmancev. Ob 10. uri se bomo s sveto mašo pri Svetogorski kraljici zahvalili in priporočali. Na Kapeli bosta maši ob 7.30 in 18.00.

Karitas vabi na tradicionalno romanje bolnih in starejših na Brezje, ki bo 15. junija 2019. Čimprej se prijavite v zakristiji.

 

 

          Danes 4. velikonočna nedelja, nedelja Dobrega Pastirja, ko zaključujemo teden molitve za duhovne, redovne in misijonarske poklice. To je samo pobuda, da se zavedamo svoje odgovornosti, ki jo izražamo preko molitve in vrednotenja duhovniškega poslanstva.

          Danes je župnijska slovesnost PRVEGA SVETEGA OBHAJILA ob 10. uri. Šestnajst naših otrok prvič prejema Jezusa v svoja srca. Naj postane njihov doživljenjski spremljevalec. Odrasli kristjani smo odgovorni. Naj jim bo naš odnos do evharistije kažipot v mladem življenju. Ne bojte se Jezusa!

          Duhovni vikend za otroke 5. razreda – odhod v Strunjan bo v petek ob 16. uri s parkirišča na Kapeli.

          S prvoobhajanci in starši odhajamo v nedeljo, 19. maja na romanje v Novo Štifto na Dolenjskem. Odhod avtobusa z mestne avtobusne postaje v Novi Gorici bo ob 8.00.

            Karitas vabi na tradicionalno romanje bolnih in starejših na Brezje, ki bo 15. junija 2019. Čim prej se prijavite v zakristiji.

          Otroci! Pridite k šmarnični pobožnosti vsak dan ob 19. uri. V branju spoznavamo velikega slovenskega misijonarja Afrike Ignacija Knobleharja.