Naši birmanci danes končujejo duhovni vikend. S p. Jernejem so na Mirnskem gradu širili spoznanja in poglabljali vero. Spremljajmo naše birmance na poti priprave z molitvijo.

1. postna nedelja je danes. Pri maši ob 10. uri sodelujejo otroci in starši Vera in luč. Predstavili nam bodo svoje dejavnosti, saj se je Vera in luč, pred 30 – leti ustanovila prav pri nas na Kapeli.

FSR bo imel srečanje danes ob 15.30, uro pred mašo pa bo molitev pred relikvijo sv. Frančiška

Križev pot molimo skupaj v cerkvi vsak torek in petek ob 18.30. Radi prihajajmo k tej molitvi, ki nam kaže pot odrešenja in nas opogumlja v naših trpljenjih.

Zimske počitnice imajo naši šolarji, zato v prihodnjem tednu ni veroučnih ur. Z veroukom začnemo zopet v ponedeljek, 26. februarja.

Župnijska karitas bo imela svoje redno srečanje v sredo, 21. februarja ob 19.45. Vabljeni.

  • Danes je  6. nedelja med letom - svetovni dan bolnikov, saj obhajamo god Lurške Matere božje. Naj bo to dan priložnosti za obisk bolnika. Med nami so ljudje, ki hrepenijo po človeški bližini v svoji bolezenski preizkušnji.
  • Relikvije sv. Frančiška Asiškega, ki potujejo po naših hišah, bodo pri nas izpostavljene do 20. februarja. Za molitev in češčenje bo možnost vsak dan pol ure pred mašo in po maši.
  •  Pepelnica in začetek postnega časa bo v sredo, 14. februarja. Pri obeh mašah bo pepeljenje, ki nas spominja na minljivost in spokornost. Stopimo v milostni čas s pogumom spreobrnjenja.
  •  Člani ŽPS in GS vabljeni na srečanje in pogovor v četrtek, 15. februarja ob 19.45 v samostansko učilnico.
  •  Križev pot bomo molili skupaj v cerkvi vsak torek in petek ob 18.30. V petek, 16. februarja bodo križev pot pripravili starši in otroci 3. razreda.
  •  Prihodnja nedelja, 18. februarja, bo 1. postna. Pri maši ob 10. uri bodo sodelovali otroci in starši Vera in luč. Predstavili nam bodo svoje dejavnosti, saj se je Vera in luč, pred 30 – leti ustanovila prav pri nas na Kapeli.
  •  FSR bo imel srečanje ob 15.30, uro pred mašo pa bo molitev pred relikvijo sv. Frančiška.
  •  V četrtek, 8. februarja, ko je naš p. Filip obhajal rojstni dan, je Gospodar življenja poklical k sebi njegovega rodnega brata frančiškana br. Leona Rupnika z Brezij. Brat Leon je nekaj let živel tudi v našem samostanu. Br. Leona s hvaležnostjo priporočamo v molitev.

Danes, na 5. nedeljo med letom bodo pri družinski maši ob 10. uri sodelovali otroci 4. razreda in njihovi starši.

Srečanje za starše 1. in 5. razreda  bo v torek, 6. februarja ob 17. uri v samostanski dvorani

Prešernov dan bomo praznovali v četrtek, 8. februarja, s pogledom na kulturo v najširšem smislu. Kulturna ustvarjalnost je dar, srčna kultura pa odločitev. Pri nas bo poudarek na Škrabčevem letu. P. Stanislav Škrabec je združeval oboje. V samostanu bomo imeli tudi Filipov dan, saj bo naš dragi p. Filip praznoval svoj 87. rojstni dan. Vključimo ga v molitev.

Prihodnja, 6. nedelja med letom bo tudi svetovni dan bolnikov, saj obhajamo god Lurške Matere božje. Naj bo to dan priložnosti za obisk bolnika. Med nami so ljudje, ki hrepenijo po človeški bližini v svoji bolezenski preizkušnji.

Pepelnica in začetek postnega časa bo že v sredo, 14. februarja. Pripravimo se na čas milosti, da ovrednotimo bogastvo priložnosti, ki nam jo Gospod ponuja.