Zahvala 1. Hvaležni smo vsem, ki ste se resnično potrudili, da je bilo praznovanje biserne maše našega p. Filipa lepo in doživeto. Vsem Bog povrni, p. Filipu pa želimo zdravja in veselja.

          Zahvala 2. Druga zahvala gre mladim, ki so za 120 otrok pripravili in vodili poletni oratorij na Kapeli od ponedeljka, 8. julija do sobote, 13. julija. Otrokom zanimivo dogajanje, mladim animatorjem pa ustvarjalni izziv. Vsem posameznikom in podjetjem, ki so podprli letošnji oratorij se iskreno zahvaljujemo.

          Krištofova nedelja bo 21. julija– po mašah bomo blagoslovili vaša prevozna sredstva, vi pa boste lahko darovali za MIVO – misijonska vozila.

          Obnova štukatur na korni ograji lepo poteka. Na spletni strani našega samostana lahko spremljate delo na štukaturah, ki bodo predokus obnovljenega prezbiterija. Če želite pomagati s svojim darom pri obnovi, lahko to storite na več načinov: nabiralnik, v zakristiji, ali nakažete pomoč na samostanski TRR. Vsem Bog povrni za razumevanje in darežljivost.

          V nedeljo, 28. julija ob 10. uri se bomo zahvalili in poslovili od br. Ambroža Požuna, ki nas je tri leta razvajal s svojo ustvarjalnostjo in Frančiškovim žarom.

·      BISERNA MAŠA NAŠEGA P. FILIPA RUPNIKA. Slovesno somaševanje s slavljencem je danes ob 10. uri. Pri maši nas bo nagovoril msgr. Stanislav Zore, ljubljanski nadškof in metropolit. P. Filip je bil njegov magister v noviciatu na Kostanjevici. Po maši bo pogostitev za vse na terasi, pred pisarno in v atriju. Ob tej priliki si lahko ogledate priložnostno razstavo o našem jubilantu. Iskreno mu želimo zdravja ter se mu zahvaljujemo za zgled zvestobe Kristusovemu klicu.

·      Obnova štukatur na korni ograji se bo začela v ponedeljek, 1 julija. Štukature so originalne iz 17. stoletja. Če kdo želi z darom pomagati pri obnovi bomo zelo hvaležni. Obnova bo trajala do začetka oktobra.

·      Obhajilo bolnikov na domu in v bolnici Stara Gora bo na četrtek, 4. julija dopoldne. Hvala za razumevanje.

·      Romarji za Assisi. Odhod avtobusa bo v petek, 5. julija ob 7. uri s parkirišča na Kapeli. Bodite točni in ne pozabite osebnega dokumenta.

·      Prihodnja nedelja bo nedelja Slovencev po svetu. Z molitvijo in spominom bomo povezani z našimi rojaki po vsem svetu. Naš p. Filip bo slavil svojo biserno mašo ob 10. uri še v domači župniji Stara Oselica.

Poletni oratorij za otroke se bo začel na Kapeli v ponedeljek, 8. julija dopoldne. Ob zgodbi o Petru Klepcu se bodo otroci srečevali z resnično močjo, ki dela naše življenje polnokrvno. Otrokom in animatorjem želimo veliko ustvarjalne moči.

 

          Danes je nedelja Svete Trojice, ki pomeni polnost Božjega bivanja in vseobsegajoči ljubezenski nagovor človeka. Imejmo to v mislih, ko se pokrižamo.

          Zapovedani praznik Sv. REŠNJEGA TELESA IN KRVI obhajamo v četrtek, 20. junija. Svete maše bodo ob 7.00, 10.00 in 19.00. Pri večerni maši bo procesija z Najsvetejšim, pri treh oltarjih bo prošnja in blagoslov za naše mesto in delo naših rok. Posebej vabimo prvoobhajance in birmance ter njihove starše.

          Prihodnjo nedeljo, 23. junija odhajajo naši ministranti, otroški zbor, FO, pritrkovalci, jasličarji in drugi aktivni mladi iz naše župnije na skupne počitnice v Strunjan. Želimo jim prijetno druženje.

          Dan državnosti praznujemo v torek, 25. junija. Molimo za svojo državo, da bi bila dom vsem državljanom. Ta dan goduje tudi naš p. Vili. Želimo mu zdravja in poguma.

          Na praznik Srca Jezusovega, 28. junija bomo pred mašo ob 18.45 molili litanije Srca Jezusovega pred Najsvetejšim.

          V soboto, 29. junija slavimo apostola Petra in Pavla. Na dan mašniških posvečenj molimo za pogum mladih, da se odzovejo Božjemu klicu.

          BISERNO MAŠO P. FILIPA bomo praznovali v nedeljo, 30. junija ob 10. uri. Pri slovesni maši nas bo nagovoril njegov novinec p. Stane Zore, ljubljanski nadškof. Vabljeni.

          Romanje za družine v Assisi od 5. do 7. julija se počasi polni. Prijavite se čimprej v naši zakristiji. Cena za odraslega je 140 €, za otroka do 12 let pa 110 €. Odhod bo 5. julija ob 7.00 z našega parkirišča na Kapeli.

          Z današnjo nedeljo zaključujemo veroučno leto. Vsem otrokom želimo, da vse kar so prejeli pri veroučnih urah, spravili v vsakdanje življenje in zaživeli v polno prijateljstvo z Bogom. Pri maši ob 10. uri bosta sprejeta Izak Ambrož in Andraž v ministrantske vrste. Po maši ob 10. uri pa bo bogat srečelov za kritje župnijskega piknika in nadaljevanje obnove v cerkvi.

          Prihodnjo nedeljo bomo obhajali Binkošti. Naj Sv. Duh, ki je učencem osmislil apostolsko oznanjevanje, tudi nas navduši za življenje s Kristusom. Tako bomo lahko prepričljivo uresničevali darove Sv. Duha. Vse župljane vabimo po maši ob 10. uri na župnijski piknik, ki bo tokrat zaradi praznika, na domačem dvorišču pri fantih v komuni. Ne kuhajte doma, vse bo poskrbljeno. Le s sladicami nas boste lahko razvajali.

          Na binkoštni ponedeljek, 10. junija obhajamo praznik Marija, Mati Cerkve. Sveti maši bosta ob 7.00 in 19. uri.

          Za tradicionalno romanje bolnih in starejših na Brezje, ki bo v soboto, 15. junija 2019, se še lahko prijavite v zakristiji.

          Romanje za družine v Assisi pripravljamo od 5. do 7. julija 2019. Potovali bomo z avtobusom. Družine z otroki naj se prijavijo do 16. junija. Po tem dnevu bomo vpisovali tudi druge romarje. Za odraslega bo cena 140 €, za otroka do 12 let pa 110 €. Vštet je prevoz, cestnine, dva pol penziona in taksa. Družine se že lahko vpišete.

          Vsem otrokom želimo uspešen zaključek šolskega leta in veliko lepih počitniških doživetij. Ne pozabite na Boga, ker On ni na počitnicah, ampak nas nepreklicno ljubi.