ADVENT – PRILOŽNOST ZA POGOVOR IN SKUPNO MOLITEV

Kako se notranje zbližamo drug z drugim? Pomembna je odkrita izmenjava opažanj in izkušenj, občutij in misli. Tako lahko drug z drugim spregovorimo in se tudi ne nehamo pogovarjati.
Beseda je čudna reč. V besede lahko notranje zajamemo svoje največje globine in jih posredujemo drugemu, ta pa lahko stori prav tako.    
Mirno se pogovarjajta o tem in onem, o vremenu in o vsakdanjih stvareh. A potem dovolita svojemu pogovoru zaiti tudi v globino, iskat globlji smisel vsega, s čimer se srečujeta. Tako lahko postaneta notranje kar najtesneje eno.
Beseda je ljudem dana, da bi prišli v globok stik drug z drugim, da bi medsebojno izoblikovali skupnost, da bi notranje našli isto valovno dolžino.
In najtesneje se bosta notranje zbližala, če bosta našla čas za pogovor z Bogom. Če se bosta združila v vajini skupni molitvi.
Adventni čas je idealna priložnost za to. Po njem bo v vajin zakon prihajala resnična ljubezen.
In ta ljubezen je svetloba, s katero drug drugega ne oslepita,s katero sta drug drugemu blizu, ne da bi ga imela v posesti. S to ljubeznijo lahko cenita drug drugega, ne da bi se nanj obesila.
Naj se ljubezen skozi advent krepi, v božični noči pa v vajinih srcih znova rodi v podobi Njega, ki je Ljubezen sama.

Phil Bosmans