Lk 4,21–30
BITI MORAMO POLNI LJUBEZNI

Da Jezus ne ustreza predstavi, ki jo imajo ljudje o njem, in da z vso samozavestjo sprejme položaj, ki mu po njihovem mnenju ne pripada, razbesni množico.
Če se naše pričakovane predstave ne uresničijo, se lahko navdušenje v trenutku spremeni v sovraštvo.
Tako kot Jezus in mnogo prerokov pred njim, tako tudi mi danes doživljamo zavrnitev in nerazumevanje od ljudi, katerih pričakovanj nismo uresničili, ali pa, ker jim zgolj z našimi dejanji in ravnanjem očitamo njihove napake.
Ker moramo računati na odpor, moramo biti pogumni in neustrašni kot Jeremija, ter biti polni ljubezni, ki je prisotna v naših besedah in dejanjih in nas spremlja na naših poteh. Kako lahko udejanjimo – navkljub odporu – to, kar smo spoznali za pravilno in pomembno? Iz katerih virov črpamo moč, če moramo plavati proti toku?
Krščanstvo je vedno aktualno, če se ljudje pogumno in z ljubeznijo spopadajo z vsakodnevnimi težavami, hkrati pa ostaja obljuba, ki jo na koncu lahko da in jo bo izpolnil le Bog.Brez prizadevanja ne moremo biti Kristjani.
Po: www.virc.at       

 MOJ POKLIC JE LJUBEZEN
Ljubezen je potrpežljiva in dobrotljiva, ljubezen ni nevoščljiva, ljubezen se ne ponaša, se ne napihuje, ni brezobzirna, ne išče svojega, ne da se razdražiti, ne misli hudega. Ne veseli se krivice, veseli pa se resnice. Vse prenaša, vse veruje, vse upa, vse pretrpi. Ljubezen nikoli ne mine.
prim. 1 Kor 13,4–8

 Kdor je prežet z ljubeznijo,
je tudi poln upanja in vere.
Zaupa življenju,
zaupa Bogu in ljudem.
Ve, da bo
njegovo življenje uspelo.
Ima tudi zaupanje v ljudi.
Trdno stoji na realnih tleh.
Tudi razočaranja
ga ne morejo iztiriti.
V svoji minljivi ljubezni
hrepenimo po polni ljubezni,
na katero se lahko zanesemo,
ki nikoli ne mine, ki vse prenese.
In ob tem le slutimo,
da je končno to
samo Božja ljubezen,
ki vsem človeškim ljubeznim
podarja to trdnost.

Po; A. Grun, Vse dobro za vajino ljubezen