JEZUS JE V NAŠI SREDI

V današnji Božji besedi slišimo, kako je skupna hoja z Jezusom apostole tako zaznamovala, da so popolnoma spremenili način življenja. Postali so oznanjevalci Jezusovega nauka in ga neustrašno posredovali novim rodovom, ne glede na posledice. Tudi po njihovi zaslugi sedaj Jezusov nauk poznamo tudi mi. Vsakdo izmed nas je poklican, da po njihovem zgledu predano oznanja Jezusovo ljubezen.

LJUBIMO IN ZAUPAJMO SVOJI MATERI

Kakor so apostoli sprejeli Marijo v svoje življenje, tako jo lahko tudi mi sprejemamo za svojo mater dan za dnem. Ko častimo Marijo, častimo Boga. Marijo je Bog odrešil tako, da je kot edino obvaroval pred grehom, vendar je to storil On. Kadar častimo Marijo, častimo Boga, ki jo je ustvaril za svojo Mater.

Scott Hahn

V stiski
Kadar se čez dan znajdete v stiski, se obrnite na našo Gospo s preprosto molitvijo: »Marija, Jezusova mati, bodi v tem trenutku moja mati.« Priznati moram, da me ta molitev nikdar ni pustila na cedilu.
sv. mati Terezija

Majhnost kot milost
Čim bliže smo Mariji, tem bolj se učimo vzljubiti lastno majhnost; ne nosimo jo več kot breme, temveč jo sprejmemo kot milost.               
 
Jacques Philippe

Kdor hoče imeti sad življenja, Jezusa Kristusa, mora imeti drevo življenja, ki je Marija.               
 
sv. Ludvik