Ko pa je nehal govoriti,
 je rekel Simonu:
»Odrini na globoko in
vrzite svoje mreže na lov!«
Simon se je oglasil in mu rekel:
»Učenik, vso noč smo se trudili,
pa nismo nič ujeli;
toda na tvojo besedo
bom vrgel mreže.«
In ko so to storili,
so zajeli veliko množino rib,
da so se njih mreže trgale.

 (Lk 5,4–6)

 Evangelij nam je oznanjen. Sprejeli smo ga. Če stojimo trdno v njem, se nam ni treba ničesar bati, ker smo na poti rešitve. Postanemo lahko kot ribiči – vztrajni in trdoživi. Pripravljeni na uspeh in neuspeh.
Jezusovi učenci – ribiči so bili dovzetni za novosti, zato so vrgli mrežo celo podnevi, proti vsem ribiškim pravilom. Zaupali so Jezusu in uspelo jim je. Ulov je bil velik.
Smo tudi mi kot ribiči pripravljeni slediti Jezusu, zanj trpeti in delati, kar bo hotel, pa čeprav nam še zdaleč ne bo jasno, kaj bo to in kako se bo končalo?

LURŠKA MATI BOŽJA – SVETOVNI DAN BOLNIKOV

Pred 26. leti je bil god Lurške Matere Božje – 11. februar – razglašen za svetovni dan bolnikov. Kdor je že kdaj poromal v Lurd in se udeležil večerne procesije z lučkami po Marijinem trgu med molitvijo rožnega venca ter bil pri romarski maši skupaj z bolniki, je na poseben način doživel tisto prošnjo iz Marijinih litanij: »zdravje bolnikov«.
Lurd je kraj, kjer bolniki prejemajo moč za prenašanje svojih bolezenskih težav. Ob doživljanju romarskega Lurda lahko rečemo, da je tam vsak dan praznik bolnikov. To praznično razpoloženje odseva z obrazov bolnikov, s katerimi se tam srečuješ. Bolj ko jih opazuješ, bolj te nagovarjajo besede: »Vse premorem v Njem, ki mi daje moč!«
To, kar doživljajo bolniki v Lurdu, doživijo bolniki lahko tudi doma ali v bolnišnici ob srečanju z duhovnikom in prejemu svetih zakramentov. Tudi za duhovnike je vsako takšno srečanje neizmerna duhovna obogatitev.